top of page

Het gezicht achter... yd nordic house

Interview door Cadeaubon Gent.

Wie ben je en wat is je zaak?

Mijn naam is Pieter De Backer, interieurarchitect en bezieler van yd nordic house. Naast de interieurwinkel ben ik ook nog zaakvoerder van Edge design Studio, een ontwerpbureau waar we interieurprojecten van A tot Z uitwerken. Beide zaken zijn gelegen in hartje Gent, in de Belfortstraat vlakbij het Stadhuis en het Belfort. Je kan het misschien al raden… ik ben gebeten door alles wat te maken heeft met interieur en ben gepassioneerd door pure, eerlijk en natuurlijke materialen. Dit sluit perfect aan bij de manier waarop Scandinaven denken en ontwerpen.

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

We geloven erg in de Scandinavische way of life. De Scandinaviërs zijn namelijk uitgeroepen tot de gelukkigste mensen ter wereld. Hun geheim zit in de manier waarop ze leven, hoe ze met de seizoenen en al het leven omgaan, hoe ze eten, werken en wonen. We willen iedereen hiervan laten mee genieten. Daarom is yd nordic house opgebouwd rond drie onderdelen: live, eat en work nordic.


In onze designshop (live) word je ondergedompeld in sferen uit het hoge noorden met een selectie meubel- en accessoiremerken zoals Hay, Muuto, &Tradition, Woud, Skagerak, enz. Er is ook een advieszone voorzien waar we samen stalen kunnen vergelijken en een moodboard kunnen samenstellen van je toekomstig interieur.

Hoe veelzijdig dat Scandinavisch design wel is, kan je zien in het absolute paradepaardje: het modelappartement waar nordic design en de historische grandeur van het pand naadloos samengaan. Hier kan je terecht voor workshops of exclusieve networking-events op een unieke locatie (work).

Het gezellige Nordic Kafé met groot terras (eat) is de plaats om te ontspannen op zijn Scandinavisch. Je eet er smørrebrød of Äpelpaj, met koffie in gezellige mokken. Een goede Nordic drink (van fris Voss-water tot een pittige Oslopolitan-cocktail) kan je er ook krijgen.

YD nordic house is de opvolger van Ydee, die tot einde 2017 in Oudburg en Onderbergen gevestigd was. Elk eerste weekend van de maand tijdens koopzondag kan je terecht in het kafé voor een nordic brunch, met smørrebrød, kötbullar, kaneelbroodjes, skyr-yoghurt en nog veel meer. Ook de showroom is dan geopend.


Wat is het favoriete item van je eigen zaak?

Er zijn verschillende items die mijn persoonlijke voorkeur hebben. De Boomerang is er één van. Een comfy loungestoel uit 1956 van het ontwerpersduo Hvidt & Mølgaard dat terug is uitgebracht door het Deense merk &Tradition. Een typisch voorbeeld van doordacht Scandinavisch design. Strakke gestroomlijnde vormen, een met de hand gepolijst houten frame en slanke pootjes in messing. Door te werken met bestaande ontwerpen trekt &tradition de ecologische kaart, de wereld heeft immers geen nood aan meer producten.

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Gent vind je een aanrader?

Vandekerckhove koffiebranderij is welbekend om zijn heerlijke koffies. Ook zij leggen de focus op kwaliteit en (smaak)beleving. Wist je dat het momenteel trouwens wordt uitgebaat door de 5de generatie Vandekerckhove’s? Een andere (h)eerlijke handelaar is Heritage Restaurant. Lokale seizoensgroenten vormt de basis van hun menu. Hun gerechtjes zijn één voor één smaakbommen en een streling voor het oog.


Comments


bottom of page