top of page

De wishlist van yd nordic house

Nog op zoek naar het ultieme kerstcadeau? Laat je inspireren door de favorieten van onze medewerkers!


Pieter De Backer, interieurarchitect: "Ik heb gekozen voor de Setomono Cups van Kristina Dam Studio. Ze hebben een eenvoudige pure vormgeving en een neutrale tint, wat ze heel geschikt maakt als basisservies. Je kan ze gemakkelijk combineren met andere stukken. Ik vind het ook belangrijk dat ze niet in lageloonlanden gemaakt worden. Ze zijn een mooi staaltje Europees vakmanschap." Setomono Cup Set, Kristina Dam Studio, 80€.Johan Uijttebroeck, marketing & sales: "Geef mij een klokje van Arne Jacobsen, een grote Deense designer die een aantal iconische ontwerpen op zijn naam heeft, zoals de Egg Chair. Dit klokje is een klassieker uit 1939. Het heeft een mooie grafische wijzerplaat en is uitgerust met LED-verlichting en snoozefunctie. Last but not least: je springt niet uit je vel als je zijn wekgeluid hoort." Station Table Clock, Arne Jacobsen, 99 euro.
Karolien Van Cauwelaert, communicatie & events: "Ik ga voor dit nijlpaard van Kay Bojesen, een designklassieker net zoals het iconische houten aapje. Naast zijn decoratieve kwaliteiten heeft hij nog een extra troef: je kan er met een krijtje boodschappen voor je huisgenoten op kwijt. Nooit meer zoeken naar een papiertje en een functionerende balpen!"Danica Dhaese, sales: "Deze zandlopers bestaan in zoveel verschillende vormen en kleuren, dat iedereen er gegarandeerd zijn of haar goesting in vindt. Zelf ben ik vooral fan van het felroze kleintje, omdat hij zo schattig is en door zijn felle kleur opvalt tussen zijn grotere broers. De zandlopers zijn eenvoudig vormgegeven maar overstijgen toch de zandloper zoals we hem kennen. Hay is voor mij het merk bij uitstek wanneer ik op zoek ben naar een cadeautje tijdens de feestdagen." Time van Hay, van 12 tot 75 euro.
Bert Van Hoecke, barman: "De geurkaarsen van Skandinavisk zijn niet zomaar geurkaarsen. Je kunt ze combineren met een diffuser en handcrème. Bovendien hebben ze stuk voor stuk hun eigen verhaal. Neem de kaars 'Lykke' bijvoorbeeld, dat betekent geluk in het Deens. Als je die als geschenk geeft, wens je iemand op een originele manier het beste voor het nieuwe jaar." Lykke geurkaars 35 euro, Hygge diffuser 49 euro, handcrème Fjord 22 euro.Emma Dekeyser, jobstudent: "Ik streef naar 'hygge' (gezelligheid) en 'lykke' (geluk) in mijn leven. In de boeken van Meik WIking lees je hoe de Denen hun geluk hebben gevonden in de eenvoud van de dingen rondom hen. Dat wil ik ook doen. Zijn nieuwste boek, over hoe je je herinneringen moet koesteren, spreekt me het meest aan. Al zijn boeken zijn gewoon fantastisch, je moet ze gelezen hebben!" The Art of Making Memories, Meik Wiking, 18,50 euro.

Comments


bottom of page